Vanaf maandag 9 augustus werkt in Mol een externe firma verder aan het aanbrengen van speciale zebrapaden aan elke schoolomgeving. In 2020 kwamen al vier scholen aan bod, dit jaar rondt de aannemer het werk af door ook aan de andere scholen opvallende zebrapaden te plaatsen.

Voor de kleuter- en lagere scholen gaat het over zebrapaden met een opvallende zebra. Aan de secundaire scholen vind je de boodschap 'graag traag' terug. Deze in het oog springende zebrapaden moeten de zichtbaarheid van de oversteekplaatsen aan de scholen verhogen en de verkeersveiligheid verbeteren. De exacte timing hangt af van het weer.

De zebrapaden worden door een externe firma in kunststof (thermoplast) op de rijbaan aangebracht. De witte lijnen steken fel af tegen een helgroene ondergrond.

Het zebrapad wordt aan beide kanten geflankeerd door leuke afbeeldingen van een zebra, of de woorden 'graag traag'. Eerst brengt de firma het groene ondervlak aan, nadien volgen op elke locatie de beelden.

Aan de scholen waar geen zebrapad kan worden aangelegd, wordt enkel het groene vlak met de tekening aangebracht op de meest aangewezen plaats.

Timing

De aannemer start vanaf maandag 9 augustus. Als alles volgens plan verloopt, heeft elke school in september een opvallend zebrapad. De werken kunnen enkel bij gunstige weersomstandigheden doorgaan. Het moet volledig droog zijn om de werken uit te voeren.